Pannkaka med proteinpulver
Kommentarer (0)
Är du nyfiken på att baka med proteinpulver? Kanske slänga ihop en nyttig brownie, göra proteinvåfflor, pannacotta, nutellacheesecake eller bananchokladkaka? Det finns många användningar för proteinpulver och egentligen är det ju endast fantasin som sätter gränser. Sedan finns det ett så brett utbud av smak att du kan välja och vraka beroende på vad du är sugen på.
Men såklart, vissa smaker passar bättre än andra och är du osäker kan du förstås använda dig av ett proteinpulver utan smak i din bakning. Fördelen med att tillsätta en extra dos protein i mat och bakverk är att du kan göra det oavsett vad ditt slutmål är. Protein hjälper dig att bygga muskler, gå ner i vikt såväl som att behålla vikten. Proteinet ger din ämnesomsättning en extra boost och hjälper kroppen läka om du har skadat dig. Likväl kan protein vara till stöd för den som vill minska sitt sockersug och kan därför med fördel användas till att göra nyttiga bakverk.
En viss mängd protein och vatten blandas beroende på pannkaksmix, så det är alltid bra att läsa instruktionerna på förpackningen. Mer vatten ger tunnare pannkakor och mindre vatten ger tjockare pannkakor (häll i ca 1 tsk bakpulver för amerikanska pannkakor). Ett enkelt sätt att tillaga proteinpannkakorna på är att blanda ihop smeten i en shaker för att direkt hälla över den i stekpannan.
Men såklart, vissa smaker passar bättre än andra och är du osäker kan du förstås använda dig av ett proteinpulver utan smak i din bakning. Fördelen med att tillsätta en extra dos protein i mat och bakverk är att du kan göra det oavsett vad ditt slutmål är. Protein hjälper dig att bygga muskler, gå ner i vikt såväl som att behålla vikten. Proteinet ger din ämnesomsättning en extra boost och hjälper kroppen läka om du har skadat dig. Likväl kan protein vara till stöd för den som vill minska sitt sockersug och kan därför med fördel användas till att göra nyttiga bakverk.
Pannkakor med proteinpulver
Ett gott och bra frukostalternativ är just proteinpannkakor, där man alltså ersätter mjöl med proteinpulver av valfri smak. Med färdiga pannkaksmixar går det även bra att strunta i äggen, då dessa redan innehåller det proteinet. Pannkakorna är enkla att göra, de blir klara på nolltid och är en smarrig måltid för den som tränar eller behöver mer protein i sig. Det bästa är att de smakar precis lika gott som vanliga pannkakor!En viss mängd protein och vatten blandas beroende på pannkaksmix, så det är alltid bra att läsa instruktionerna på förpackningen. Mer vatten ger tunnare pannkakor och mindre vatten ger tjockare pannkakor (häll i ca 1 tsk bakpulver för amerikanska pannkakor). Ett enkelt sätt att tillaga proteinpannkakorna på är att blanda ihop smeten i en shaker för att direkt hälla över den i stekpannan.
249 kr
269 kr
159 kr
199 kr
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer