Caseinpudding
Kommentarer (4)
Caseinpudding, caseinfluff, proteinpudding, proteinfluff, proteinchokladmousse, caseinmouesse, proteinmousse. Det finns många namn för detta mellanmål/efterrätt.
Den tar mindre än 5 minuter att göra, och innehåller endast 2 ingredienser. Lätt som en plätt med andra ord!
Det du behöver för att tillaga 1 portion av denna goda efterrätt eller mellanmål är:
Gör såhär:
1. Häll ner casein och vätska i en skål eller bunke
2. Tillsätt sedan vattnet, häll i lite åt gången och rör om samtidigt
3. Häll sedan över blandningen i en skål du vill servera i
4. Nu kan du antingen äta det på en gång, eller så ställer du in den i kylskåpet i ca 30 min för att få en krämigare konsistens
5. Toppa med valfria tillbehör, på bilden valde vi jordgubbar och kokosflingor. Välj det som du gillar bäst, endast kreativiteten kan stoppa dig gällande val av topping.
Vi kan även tipsa om du vill ha ett nyttigare alternativ för glass kan du ställa in skålen i frysen i omkring 30-60 minuter, så blir konsistensen liknande glass.
Till sist, servera och njut!
Den tar mindre än 5 minuter att göra, och innehåller endast 2 ingredienser. Lätt som en plätt med andra ord!
Det du behöver för att tillaga 1 portion av denna goda efterrätt eller mellanmål är:
- 1 skopa av valfritt casein, på bilden användes Mint Chocolate från GAAM Nutrition 100% Casein Premium
- 1-1,5 dl vatten
Gör såhär:
1. Häll ner casein och vätska i en skål eller bunke
2. Tillsätt sedan vattnet, häll i lite åt gången och rör om samtidigt
3. Häll sedan över blandningen i en skål du vill servera i
4. Nu kan du antingen äta det på en gång, eller så ställer du in den i kylskåpet i ca 30 min för att få en krämigare konsistens
5. Toppa med valfria tillbehör, på bilden valde vi jordgubbar och kokosflingor. Välj det som du gillar bäst, endast kreativiteten kan stoppa dig gällande val av topping.
Vi kan även tipsa om du vill ha ett nyttigare alternativ för glass kan du ställa in skålen i frysen i omkring 30-60 minuter, så blir konsistensen liknande glass.
Till sist, servera och njut!
199 kr
259 kr
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
4 Kommentarer
#1
Daniel
1. Tillsätt Casein och vätska. 2. Tillsätt därefter vatten.
Vad är den mystiska vätskan i steg ett om nu vatten kommer i steg två? Och hur mycket vätska ska man ha i steg 1?
Vad är den mystiska vätskan i steg ett om nu vatten kommer i steg två? Och hur mycket vätska ska man ha i steg 1?
Den 15 december 2020
#2
Anna
Jag använde 2 dl vätska och fick efter några dagars prövande ngt som man kanske kan kalla fluff men då med 5! Skopor av det mått som följde med påsen. STORT minus för mängden pulver som behövde användas då jag endast tagit 1 1/2 skopa av annat märke och då nästan fått en puddingliknande konsistens. Ena plus på denna var smaken. Jordgubb. Hoppas smak nr två är bra men sen får jag helt enkelt byta märke. Gräset är ibland inte grönare på andra sidan staketet.
Den 24 juni 2022
#3
Andreas
Ja, GAAM verkar inte vara märket man ska köpa om man vill göra proteinpudding. Testade 1 DL vatten och 2 skopor och det blir bara en tjockflytande smet efter en timme i kylen.
Den 18 november 2022