God & nyttig pannacotta med protein
Kommentarer (0)
Så gör du en god & nyttig proteinpannacotta i 10 enkla steg.
Detta recept ger dig 4 - 5 portioner.
Ingredienser:
5 dl mjölk (Vi använde mellanmjölk, men går lika bra med annan fetthalt)
2 skopor GAAM Nutrition Strawberry White Chocolate eller valfritt proteinpulver
4 stycken gelatinblad (dubbelkolla dosering på förpackningen, varierar från märke till märke)
Lager:
1,5 - 2 skopor GAAM Nutrition BCAA Raspberry Soda
3 dl vatten
2 gelatinblad Gelatinblad alt. gelatinpulver (titta på förpackningen & läs hur mycket du ska ha i förhållande till vätska. Varierar beroende på om du har blad eller pulver samt märket)
Gör såhär:
Lager:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Blanda BCAA med vatten till klumpfritt. (Vispa eller i shaker).
Krama ur gelatinbladet och lägg i en liten kastrull med några matskedar vatten. Smält och addera till BCAA-blandningen.
När din pannacottabas stelnat, häll på ett lager och stel in i kylen för att stelna.
Dekorera med jordgubbar och servera din proteinbomb!
Hoppas det smakar!
Detta recept ger dig 4 - 5 portioner.
Ingredienser:
5 dl mjölk (Vi använde mellanmjölk, men går lika bra med annan fetthalt)
2 skopor GAAM Nutrition Strawberry White Chocolate eller valfritt proteinpulver
4 stycken gelatinblad (dubbelkolla dosering på förpackningen, varierar från märke till märke)
Lager:
1,5 - 2 skopor GAAM Nutrition BCAA Raspberry Soda
3 dl vatten
2 gelatinblad Gelatinblad alt. gelatinpulver (titta på förpackningen & läs hur mycket du ska ha i förhållande till vätska. Varierar beroende på om du har blad eller pulver samt märket)
Gör såhär:
- Lägg dina gelatinblad i kallt vatten i cirka 5 minuter.
- Ta fram en kastrull och häll ner mjölken och proteinpulvret.
- Vispa med en handvisp till klumpfritt.
- Koka upp samtidigt som du vispar i grytan, för att vätskan ej ska bränna fast.
- Ta av kastrullen från plattan.
- Låt svalna något.
- Ta upp dina gelatinblad och krama ur vätskan.
- Lägg sedan ner bladen i kastrullen och vispa tills bladen löst sig.
- Häll upp kastrullens innehåll i serveringsglas.
- Låt stå några timmar - gärna över natten.
Lager:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Blanda BCAA med vatten till klumpfritt. (Vispa eller i shaker).
Krama ur gelatinbladet och lägg i en liten kastrull med några matskedar vatten. Smält och addera till BCAA-blandningen.
När din pannacottabas stelnat, häll på ett lager och stel in i kylen för att stelna.
Dekorera med jordgubbar och servera din proteinbomb!
Hoppas det smakar!
Totalt | Per portion |
Energi: | 424kj / 98kcal |
Protein: | 14,9 |
Kolhydrater: | 6,3 |
Varav sockerarter: | 6,0 |
Fett: | 2,2 |
Mättat fett: | 1,66 |
Kostfiber: | 0,8 |
179 kr
269 kr
249 kr
269 kr
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer