Kladdiga muffins med vit choklad
Kommentarer (0)
Muffins som smakar kakdeg, med en vit choklad-frosting – det blir precis lika gott som det låter!
Ingredienser:
● 2 msk (34g) mandelsmör● 2 msk (30g) kokosolja
● 2 msk (34g) Protinella White Chocolate
● 1 ägg (56g)
● 4 msk sirap, jag använde fibersirap gold
● 2 dl (ca 70g) mandelmjöl, EJ fettreducerat
● 30g (4 msk) kasein, cookie dough
● 1/2 tsk bikarbonat
● 1/4 tsk salt
Frosting:
● 1 dl kasein● 2 msk Proteinella White Chocolate
● Mjölk, till önskad konsistens
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader och sprid ut muffinsformar (föredragsvis i silikon, pga helt klart smidigast)2. Rör ihop mandelsmör, kokosolja, protinella och sirap i en bunke och micrad kort så att allt smälter samman. Rör ihop och rör sedan ner ägget, blanda väl.
3. I en annan bunke, blandar du resterande ingredienser.
4. Vänd ner den torra blandningen i ägg/nötsmörs-blandningen och rör ihop till en jämn smet.
5. Skeda ut smeten i muffinsformarna och grädda i ca 10 minuter (använd teststicka och ta ut när du tycker de är lagom kladdiga för din smak)
6. Gör frostingen genom att röra ihop kasein och protinella, sedan tillsätta lite mjölk i taget till önskad konsistens.
7. Frosta muffinsen när de svalnat.
Recept av Fanny Roethlisberger 🍧
Blogg: www.roethlisberger.se | Instagram: @roethlisbergerphoto.
62 kr
83 kr
34 kr
42 kr
199 kr
259 kr
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer