Krämig pestopasta

Pestopasta med egengjord pesto!
Till 4 portioner behöver du:
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 kruka basilika
- 1 dl färskriven parmesanost, eventuellt annan lagrad ost
- 3/4 valnötter, pinjenötter eller solrosfrön
- 1 krm salt
- 1 dl olivolja, solrosolja eller rapsolja
- 1-2 msk vatten
- ca 300 g pasta eller spagetti
- 125 g mozarellaost för topping
Gör såhär:
1. Skala vitlökslyftorna, repa sedan bladen från basilikan
2. Lägg sedan vitlök, basilika, ost, nötter och salt i en matberedare. Kör i matberedaren tills allt är finfördelat och jämnt. Sedan ska oljan tillsättas, lite i taget under omrörning. Rör sedan i vattnet och smaka av med peppar och salt. Alternativt om man inte har en matberedare kan allt hackas fint med kniv.
3. Koka sedan pastan enligt anvisningarna på förpackningen, blanda sedan i pestoröran med eventuellt protein om man vill det. T.ex skinka, kalkon, kyckling etc.
4. Servera sedan och toppa med mozarella ost, parmesan och eventuellt pinjenötter.