Kycklingcurry med ris
Vi vet att inspirationen för vad man ska laga för mat inte alltid finns där, därför vill vi tipsa dig om denna goda kycklingcurry med ris. Som är både enkel att tillaga och supergod!
Det går även att byta ut kycklingen mot ett växtbaserat alternativ om du föredrar det, även mjölkprodukterna går att ersätta med växtbaserade alternativ.
Passa på att prova detta enkla och goda recept när du ska göra dina matlådor inför veckan!
Recept för 4 portioner:
- 400-500g kyckling bröstfiléer/växtbaserat alternativ
- 1 tärning hönsbuljong/valfria kryddor att smaksätta med
- Smör/växtbaserat alternativ
- 1 msk soja
- 1,5 dl créme fraiche/iMat Fraiche
- 5 dl vispgrädde/Alpro Cuisine Soya
- 2 tsk gul curry
- 4 portioner ris
- Persilja
- Salt, svartpeppar och chiliflakes
Gör såhär:
1. Stek kycklingen/det växtbaserade alternativet i olja och smör. Salta, peppra och ha på curry. Låt sedan kycklingen/det växtbaserade alternativet att få en stekyta, och lägg dem sedan åt sidan.
2. Använd sedan samma stekpanna och häll i grädde/alpro cuisine soya. Smula ned buljongen/kryddorna du vill smaksätta med, soja och curry. Smaka sedan av med de andra kryddorna och blanda i créme fraiche/iMat Fraiche.
3. Riv sönder kycklingen/det växtbaserade alternativet med händerna/skär det i mindre bitar och lägg ned i såsen. Låt det sedan puttra tillsammans i ca 10 minuter.
4. Servera med ris och persilja!
Hoppas det smakar!
Recept av: palmgrensfood
Instagram @ palmgrensfood