Lax med örtig matvete och lime/basilikasås
Vill du laga något som går snabbt, är hälsososamt och är riktigt gott? Då har vi lösningen till dig!
Ingredienserna i receptet kan anpassas efter hur många man är som ska äta, just denna mängd är anpassad till 4 personer.
Tillagningstid: ca 20 min
Ingredienser:
- 600 g lax
- 4 dl matvete
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 6 blad grönkål
- 6 st sparrisar
- 15 st haricovert
- 1/2 kruka persilja
- 1/2 kruka oregano
- 1/2 kruka basilika
- 1 st lime
- 3 dl turkisk yoghurt 0% fett
- 1/2 dl olivolja
- Salt
- Peppar
Tillbehör:
En stor fin sallad
Gör såhär:
1. Häll uppvatten i en kastrull och koka sedan matvetet enligt förpackningen
2. Hacka sedan ner gul lök, vitlök och stek dem i en stekpanna med olivolja
3. Strimla ner grönkålen, haricoverten och sparrisen i stekpannan, stek ca 30 sek. Ha sedan i matvete och stek ytterligare i ca 1 minut på högsta värmen så att matvetet får lite färg
4. Riv ner limezest från limen samt häll i hackad persilja och oregano. Smaka av med salt och peppar.
5. Blanda ned turkisk yoghurt med juice från halva limen, fint hackad basilika samt salt och peppar.
6. Salta och peppra laxen runt, stek sedan i en het panna med olivolja tills den fått fin yta på båda sidor.
Servera tillsammans med en fin sallad!