Kladdkaka med proteinpulver: Så gör du kladdkaka med protein
Den svenska klassikern kladdkaka är en älskvärd efterrätt som har sin alldeles egen dag den 7 november varje år. Den enkla och nyttiga versionen av kladdkaka med proteinpulver har bara vuxit i popularitet. Här nedan kommer bara ett av alla möjliga recept på kladdkaka med proteinpulver.
Recept på kladdkaka med proteinpulver
Ingredienser:
- 1 dl vetemjöl
- 100 g smör
- 1 msk kakao
- 1 dl proteinpulver rik på chokladsmak
- 1 dl sötströ
- 3-4 msk kallt kaffe
- 2 ägg
- 1 nypa salt
Gör så här:
- Sätt på ugnen (175 grader)
- Smält smör i kastrull eller mikro och låt svalna.
- Vispa sedan ägg och sötning med elvisp tills att det får en porös konsistens och tillsätt därefter det smälta smöret.
- Blanda alla torra ingredienser separat innan du vänder ned det i äggblandningen.
- Vänd försiktigt för att behålla den porösa konsistensen, istället för att vispa. Då undviker man att kakan ska bli torr.
- Häll över smeten i en smord och bröad form och låt sedan stå i ugn i 12-20 minuter (tid varierar beroende på storlek på formen).
- Ta ut kladdkakan ur ugnen när den kladdig i mitten och låt svalna innan servering.