Morotskaksmuffins
Kommentarer (0)
Enkla muffins som smakar morotskaka – men passar lika bra till frukost som till fika!
Ingredienser, 4 st:
● 30g kokosmjöl (4msk)● 40g 100% whey premium, Delicious Vanilla
● 3/4 tsk bakpulver
● 1tsk kanel
● 4 msk sukrin gold, eller annan mörk sötning (så som kokossocker eller brunt farinsocker)
● 1/8 tsk salt
● 1 stor äggvita (rumstemp)
● 10g kokosolja, smält
● 56g (4 msk) kvarg
● 1 msk sirap, exempelvis fibersirap gold, eller honung
● 75 ml mjölk
● 50g riven morot
Såhär gör du:
1. Värm ugnen till 220 grader, och ställ ut 4 muffinsformar på plåt.2. Rör ihop torra ingredienser i en skål.
3. I en annan skål, vispa ihop kokosolja och ägg. Tillsätt kvarg och rör tills slätt. Tillsätt sirap.
4. Vänd ner den torra blandningen pö om pö, varva med mjölk.
5. Låt vila tio minuter innan du vänder ner den rivna moroten.
6. Grädda på 220 grader i 6min, sänk sedan värmen till 175 och grädda i ytterligare 12-13 minuter. Låt svalna 5 min i formar sedan på galler.
7. Servera och njut!
62 kr
83 kr
249 kr
269 kr
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer