Vegansk pasta med tomat och sparris
Kommentarer (0)
Ingredienserna i receptet kan anpassas efter hur många man är som ska äta, just denna mängd är anpassad till 4 personer.
Tillagningstid: ca 20min
Du behöver:
- 400g Pasta
- 1 st stor Schalottenlök
- 3 st Vitlöksklyftor
- 10 st Körsbärstomater
- 5 st Champinjoner
- 5 st Sparrisar
- 3 st Grönkålsblad
- 1/2 Kruka Basilika
- 1/2 Kruka Persilja
- 1 st Lime
- 1 dl Olivolja
- Salt
- Peppar
Gör såhär:
1. Koka upp välsaltat vatten och tillsätt pastan.
2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg i den hackade schalottenlöken, stek till den fått lite färg. Sänk värmen och tillsätt sedan vitlöken.
3. Dela tomaterna i halvor, sparrisen och champinjonerna i mindre bitar. Tillsätt detta i stekpannan med löken.
4. När det är två minuter kvar av koktiden på pastan så häller du ner den i stekpannan, där i kokar pastan klart och skapar en sås i stekpannan. Tillsätt en dl av pastavattnet och rör runt under tiden det kokar. Smaka av med salt och peppar och riv zest från limen.
5. Avsluta med att ha i de finhackade kryddorna.
Färdigt att servera!
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer